Geofoto u Rumunjskoj sklopio dva nova posla

Bez autora
Oct 05 2010

Tvrtka Geofoto sklopila je danas dva ugovora sa Državnom agencijom za katastar i registraciju nekretnina Rumunjske, vrijedna 4 milijuna kuna. Ugovori pokrivaju realizaciju konzultantskih usluga za projekte pod zajedničkim nazivom »Uspostava modernog geoinformacijskog sustava za upravljanje prostornim informacijama. Cilj prvog projekta je osnivanje rumunjske Državne agencije za kartografiju koja će biti zadužena za proizvodnju prostornih informacija u skladu sa INSPIRE direktivom Europske komisije. Drugim će se projektom ustrojiti Istraživački centar u sklopu Državne agencije. Rok za izvođenje ovih projekata je šest, odnosno četiri mjeseca. Zagrebačka tvrtka Geofoto, kao vodeća europska tvrtka u domeni geodezije i geoinformatike, ovim će strateški važnim ugovorima postaviti temelj za Nacionalnu infrastrukturu prostornih informacija Rumunjske. Cjelokupni projekt financiran je od strane Kraljevine Norveške, a izvođenje će pratiti norveška Agencija za geoinformatiku Statens kartverk.

Geofoto u Rumunjskoj sklopio dva nova poslaTvrtka Geofoto sklopila je danas dva ugovora sa Državnom agencijom za katastar i registraciju nekretnina Rumunjske, vrijedna 4 milijuna kuna.

Ugovori pokrivaju realizaciju konzultantskih usluga za projekte pod zajedničkim nazivom »Uspostava modernog geoinformacijskog sustava za upravljanje prostornim informacijama«, navodi se u priopćenju tvrtke.

Cilj prvog projekta je osnivanje rumunjske Državne agencije za kartografiju koja će biti zadužena za proizvodnju prostornih informacija u skladu sa INSPIRE direktivom Europske komisije.

Drugim će se projektom ustrojiti Istraživački centar u sklopu Državne agencije.

Rok za izvođenje ovih projekata je šest, odnosno četiri mjeseca.

Zagrebačka tvrtka Geofoto, kao vodeća europska tvrtka u domeni geodezije i geoinformatike, ovim će strateški važnim ugovorima postaviti temelj za Nacionalnu infrastrukturu prostornih informacija Rumunjske, navode iz te tvrtke.

Cjelokupni projekt financiran je od strane Kraljevine Norveške, a izvođenje će pratiti norveška Agencija za geoinformatiku Statens kartverk.

Potpisanim ugovorima Geofoto si otvara mogućnost sklapanja novih poslova vrijednih 200 milijuna kuna, navodi se u priopćenju.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik